HACCP
Az élelmiszerbiztonsági rendszerek kidolgozását a ’90-es években a McDonald’s-től kapott megbízás alapján a CONTROLL Zrt. tanácsadói kezdték meg. A mögöttünk hagyott évtizedek alatt egyre több olyan speciális élelmiszeripari vállalkozás kezdte meg tevékenységét Magyarországon, akik az ISO 9001 minőségirányítási rendszerrel vagy anélkül, önállóan, HACCP követelményekre épített élelmiszerbiztonsági rendszert működtetnek.
A legfontosabb elvárásként kell rögzíteni, hogy a jól működő HACCP rendszer nem terheli a tulajdonosi és az ügyvezetői kör napi munkáját, hiszen a folyamatokba oly módon építjük be, hogy azok a munkatársak, éttermi dolgozók által könnyen érthetőek és betarthatóak legyenek. Tanácsadói munkánk kiterjed a HACCP rendszer teljes rendszerdokumentációjának kidolgozására, az élelmiszerbiztonsági követelmények vizuális megjelenítésére és a hozzárendelhető szabályzatok megírására. Mindezeket a folyamatokat a személyzet teljes körű képzésével fejezzük be. Újdonságként 2016. májusától bevezettük a HACCP belső auditor képzési tanfolyamunkat is, ahol végzettséget biztosító képzést nyújtunk a konyhai, hotel, élelmiszergyártásban dolgozó személyzet és vezetés részére.